Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 

Tanyagondnokokkal a tanyákon élőkért
Tanya 2016

Pályázat a Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett „a tanyák, valamint a tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására”

Szakmai napok szervezése 5 megye tanyagondnokos településein: Tanyagondnoki találkozók szervezése, lebonyolítása – megyénként – változó színhellyel (mindig más-más település vállalja a házigazda szerepét). A találkozók egy-egy aktuális vidékfejlesztési probléma köré szerveződnek

Országos konferencia
Meg kívánunk rendezni egy 2 napos országos falu- és tanyagondnoki konferenciát 100 fő részvételével. A konferenciára a szolgáltatás határon túli magyarok lakta területeken történő bevezetésén fáradozó külhoni magyar szervezetek is meghívást kapnak.
- A konferencia időpontja: 2016. október 14-15-én
- Helyszíne: Népfőiskola Alapítvány - Lakitelek
A tanya- és falugondnokság nem csak Magyarországon, de Európában is egyedülálló szolgáltatási forma, mely immár 26 éve jelen van az ország 19 megyéjében, több mint 1400 kistelepülésen, és a tanyavilágban.

Tapasztalatcsere 3 napos Látóút Fejér megyébe: A tapasztalatcsere program célja a tanyagondnokok ismeretének bővítése, az aktív közélet, együttműködés erősítése

Képzés tanyagondnoknak és segítőiknek

Duna-Tisza Közi Falugondnoki Hírlevél

Honlap működtetése, fenntartása

Eszközbeszerzés:
- Ambu baba – 1 db
- Oktató defibrillátor – 1 db