Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 
2006. december 12.
Megtörtént a kerékpárok átadása...

A nyertesek listája a cikken belül található...

Petőfi Népe 2006. december 11.
Kétkerekűeket ajándékoznak a rászorultaknak - V.P.
Móricgát/Kecskemét Ötszáz biciklit adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat öt megyében.
Szabad Föld - Krónika - 2006.december 1. Ajándék bringák. Közel 700 darab elkobzott, hamis márkajelzéssel ellátott kerékpárhoz jutott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Úgy döntöttek, hogy mintegy ötszáz "drótszamarat" a tanya- és falugondnokok segítségével elajándékoznak.
Kerékpárokat ad a rászorulóknak a
Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Hírlap online 2006. november 28.
Ötszáz biciklit osztanak ki öt megyében a tanya- és falugondnokok javaslatai alapján. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Karitatív Tanácson keresztül közel 700 db, a Fővárosi Bíróság által elkobzott, hamis márkajelzéssel ellátott kerékpárhoz jutott.
Népszava napilap online - Mozaik   2006.11.25 - szombat Ajándék kerékpár a rászorulóknak
 
Pályázat alapján ötszáz biciklit adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászorulóknak. A lebonyolításba a Falugondnokok Duna-Tisza-közi Egyesületét vonták be. Az egyesület Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megyében segédkezik a biciklik szétosztásában.
Petőfi Népe
2006. november 24. péntek    -  Pulai Sára

Csikéria KAPCSOLAT a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete jövő kedden megbeszélést tart a Polgármesteri Hivatalban a vajdasági kapcsolattal rendelkező települések vezetőivel és tanyagondnokaival.. A 10 órakor kezdődő tanácskozás témája a vajdasági magyarokkal történő kapcsolatfelvétel, vagyis a falugondnokság megismertetése, kiterjesztése.

Munkát kaptak, emberséget adnak
FOGLALKOZTATÁS Hat kistelepülés részesül a pályázat sikerében
Petőfi Népe [2006-11-20]
Pulai Sára
A munkanélküli nők foglalkoztatását segítendőn a Falugondnokok Duna-Tisza közi Egyesülete egy uniós pályázaton 30,5 millió forintot nyert. Ezzel hat kistelepülésen egy időre többek gondja is megoldódik.
Hatvanezer emberen segítenek
Mórahalmon találkoztak öt megye falugondnokai
 
Délmagyarország oinline, 2006-11-16, Szeged
Az Alföld öt megyéjében közel hatvanezer ember mindennapjait segíti a 146 tanya- és falugondnoki szolgálat.
Városról városra
METRO 2006-11-15 11:14:41
 
Mintegy hatvanezer embert segítenek az Alföldön a tanya- és falugondnoki szolgálatok
Mintegy hatvanezer embert segít az Alföld öt megyéjének 146 tanya- és falugondnoki szolgálata - közölte a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének ügyvezetője szerdán Mórahalmon.
Kerékpárokat adományoz a rászorulók részére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
Ötszáz biciklit osztanak ki öt megyében a tanya- és falugondnokok javaslatai alapján
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Karitatív Tanácson keresztül közel 700 db a Fővárosi Bíróság által elkobzott hamis márkajelzéssel ellátott kerékpárhoz jutott. A Szeretetszolgálat vezetősége úgy döntött hogy a kerékpárok döntő részét, 500 db-t zártkörű meghívásos pályázati formában oszt szét a tanya- és falugondnokok segítségével.
MEGYEI KÖRKÉP
(Petőfi Népe 2006. október 31.)

Öt megyében ötszáz bicikli talál gazdára
RÁSZORULÓKNAK Falugondnokok tettek javaslatot a Máltai Szeretetszolgálatnak
(Vajda Piroska írása)

Kerékpárokat adományoz rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat. Ötszáz biciklit osztanak ki öt megyében a tanya- és falugondnokok javaslatai alapján és segítségével.

MEGYEI KÖRKÉP - Hírek A-tól Z-ig
(Petőfi Népe 2006. október 26.)
Duna-Tisza Köze   KÉPZÉS
(Pulai Sára írása)
 
A Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete alapképzésben részesíti a tanyagondnokokat...
1% Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk felajánlásakor egyesületünkre, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületére gondoltak! Egyesületünk a személyi jövedelemadó felajánlásokból ebben az évben 125 565 .- Ft-ot kapott.
 
1% Az elmúlt évben a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyt 72 000,-Ft-ot a lakiteleki szakmai továbbképzés megrendezésére fordítottuk.
 
Pályázat kerékpárokra...

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az arra rászoruló tanyai- és falusi embereknek (felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt) 500 db mounten bike típusú kerékpárt kíván zártkörű pályázat keretében adományozni.
Ehhez partnerként - javaslatok alapján - egyesületünket, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületét választotta.

Magyarországról jövök - a Kossuth Rádió adása 2006. szeptember 27-én
Meghallgatható a Magyar rádió honlapján

Mi fán terem a naptűzhely?
Pofon egyszerű, egy parabolatükör az alapja. Csomagtartóra felrakható, kempingezni lehet vele. A rajta készült ételek különösen finomak, olyanok, mint a lassú tűzön főttek. Fertődön falugondnokok ismerkedtek a megújuló energián alapuló eszközökkel.

Az utolsó (bio)szalmaszál
Petőfi Népe [2006-07-17] Vajda Piroska írása

A biogazdálkodás lehet az egyik kitörési pont azon kistelepülések számára, melyek napjaink környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatainak legnagyobb vesztesei.
 
15  új állás Megkezdődött a toborzás az Egyesületnél és 6 kistelepülési önkormányzatnál.
Felvétel!... Tessék!...

Sokszor értesítést adtunk arról, hogy a Magyar Tanya- és Falugondnoki Szövetség együttműködve a Baranya Megyei Falugondnokok Egyesületével és a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületével a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében az Európai Unió társfinanszírozásával továbbképzési programot valósít meg falu- és tanyagondnokok bevonásával.A projekt keretében nemcsak továbbképzési programok kerülnek kidolgozásra és lebonyolításra, hanem terveink között szerepel egy módszertani film, egy oktatási segédanyag elkészítése is.

Önkéntesek a falugondnokért

A falu- és tanyagondnoki munka ma sem 8 óra. Ennél sokkal több időt töltenek faludtársaik problémáinak megoldásával. Egyre inkább úgy tűnik, hogy elengedhetetlenné válik  a falugondnok munkáját segítő hálózat kiépítése. Erre kiváló lehetőséget rejt magában az önkéntesség. HEFOP programunk keretében most lehetőség nyílik ezen segítő önkéntesek felkutatására és képzésére is.

Egyesületi iroda

Egyesületünk irodájában Kecskeméten, az Ipoly u.1/a. I/117. alatt munkatársaink minden nap elérhetőek 8 - 17 óra között. Mindenkit szeretettel várunk, ha Kecskeméten van néhány elintézendő feladata, mielőtt hazatér, keresse fel az irodánkat is. Telefonon is várjuk a hívásokat a 76/505-846, 76/507-843-as telefonszámokon. Fax-számunk: 76/505-847

Nyilvánosság

Ebben az évben többször szerepeltek már a megyei lapok hasábjain a falu- és tanyagondnoki szolgálatok. Többször hírt adtak az új szolgálatok bevezetéséről (például Bugac, Kerekegyháza, Jakabszállás), valamint egyesületünk is többször szerepelt a híradásokban (Petőfi Népe, Kecskeméti Magazin).

Képezzük mi a falugondnokainkat!

Egyesületünk kezdeményezi, hogy a téréségünkből származó falu- és tanyagondnok alapképzését a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete bonyolíthassa.

Szövetségi ügyek 2006. április 3-án a Fejér Megyei Bíróság bejegyezte a Magyar Tanya- és Falugondnoki Szövetség új vezetőségét. Társelnökök: Szepes Péterné, Kucséber József, Csörsz Klára. Az elnöki funkció megszűnt.
HEFOP-os továbbképzések indulnak

Befejeződtek az Európai Uniós pályázati támogatással történő továbbképzésekre szóló jelentkezések egyesületünkben. A program keretében 11 továbbképzés megszervezésére van lehetőség a baranyai és a Duna-Tisza Közi Egyesület területén. Öt megyéből (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest,) várta egyesületünk a jelentkezéseket. 69 falugondnok jelentkezett be, s többen két képzést is megjelöltek.

Miniszteri elismerő oklevél

Osztrogonácz Béláné Annuska, Csikéria falugondnoka Miniszteri elismerő oklevélben részesült március 15-e alkalmából.

Önkénteseket keresünk

Egyesületünk sikeresen pályázott az Ötlet 2005 című programban, és eredményeként felkerült az önkénteseket fogadó szervezetek listájára. A pályázatban 1 fő önkéntes fogadását vállaltuk 10 hónapra, mely idő alatt az önkéntes munkatársnak lehetősége nyílik munkatapasztalat szerzésére, képzésben való részvételre, kapcsolatépítésre, a falu- és tanyagondnokságok, valamint a civil szféra sajátosságainak megismerésére.

Nők munkaerőpiaci reintegrációja

2006. április 1-jével a Falugondnokok Duna-Tisza  Közi Egyesülete megkezdte második HEFOP-os programját. A projekt keretében 15 nőt segítünk munkához, mely során a programba bevontak szakmai képzésben és képesség, készségfejlesztésben is részesülnek.

Falugondnoki találkozó Tompán

2006. május 16-án a 5 megye - Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok - falu- és tanyagondnokai, polgármesterei, jegyzői és intézményvezetői találkoztak Tompán.

HEFOP 1 éves munkamegbeszélése

Falugondnokok képzésével az aprófalvakban és tanyán élők társadalmi befogadásának előmozdításáért című programunk 1 éves munkamegbeszélését 2006. február 21-én tartottuk Vértesacsán.

[Archivum]