Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 

A 2020. május 23-ra tervezett Kishegyesi kirándulásunk elmarad, a COVID 19 járvány, valamint a határok átlépésének bizonytalansága miatt.
A kirándulásunk várhatóan ősszel tud megvalósulni, amiről tájékoztatni fogunk Titeket.
------------------------------------------------------------------------------------------------

A Csongrád Megyei Közgyűlés felajánlásából védő eszközökhöz jutottak a Csongrád megyei kollégák.  Az eszközök átvételéről szóló kishír a Hír Tv-  április 22-i 10.00 órai híradójában jelent meg (5:48-7:48 időköznél látható), melyet az alábbi linken tekinthettek meg.

 Link
------------------------------------------------------------------------------------------------

Jó a rosszban
 

Tab polgármestere a hírek szerint nem érti, miért okoz gondot más településeken a járvány miatti fokozott ellátási igény. Hiszen ott a falugondnok, aki eddig is mindent megoldott. A több évtizedes megszokás elfeledtette vele, hogy nagyobb településeken bizony nem szoktak hozzá a személyes gondoskodáshoz.
Én – gyenge immunrendszerű öregként – kíváncsién várom, hogy Csákváron (5000 fő körüli kisváros), hogyan fognak a Gondozási Központ munkatársai bevásárolni, hogyan fogom kifizetni egyre fogyó készpénzemmel a vásárlást, és mindezt hogyan bonyolítják le. Szerencsére mikrobuszuk van, de teljesen új a feladat, mint ahogy mindnyájunknak új a helyzet. A bankautomatát nem tudom elérni, ésszerű lenne az itthonról utalás, de erre senki nem készült fel.
Mióta „helyzet” van, egyre az jár a fejemben, hogy a falu- és tanyagondnokok munkája óriási mértékben felértékelődik, hogy mi lenne az aprófalvakkal, tanyákkal nélkülük, a helyismeretük, a kapcsolataik, a rugalmasságuk nélkül? Mi lenne Kemény Berci elszánt makacssága nélkül?
Örüljünk, hogy létezik a falu- és tanyagondnoki hálózat, hogy most ott működik legjobban a védelem, az odafigyelés, a gondoskodás, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Csákvár, 2020. március 23. Faludi Erika
--------------------------------------------------------------------------------------------------


EFOP-5.2.2-17-2017-00004
„Falugondnokság határok nélkül”
A falugondnoki szolgáltatás megújításának lehetőségei hálózati együttműködések által