Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 

Közösen az élhetőbb tanyavilágért
tanya 2015/6153

Elszámolt támogatási összeg: 4.000.000.-
Pályázati programunk a Duna-Tisza Közi Egyesület működési területén öt megye tanyagondnokos településein (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye) kívánt hozzájárulni a közösség építéséhez.

Szakmai nap szervezése: 95 fővel került sor a szakmai nap megszervezésére, itt ismertettük a szakmai vállalást.

Szakmai konferencia: Szabadszálláson Balázs-pusztán az Ádám tanyán 3 napos konferenciára került sor 40 fővel, melyen a falugondnokok megújították tudásukat és megosztották egymással tapasztalataikat.

Színházlátogatás Szolnokon Helló Dolly, a Svejk a derék katona, Kecskeméten Boing, boing a Borban él az élet, Szegeden a kis színházban A Tartuffe, Szegeden a Nemzeti Színházban a Luxemburg grófja című darabot nézték meg 133-an.

Tanyafórumok 10 helyen tanyavilágban. A falu- és tanyafórumok összekötő láncszemek a helybeliek közössége és a település vezetése között.

Tapasztalatcsere 3 napos Látóút Nógrád megyébe április 1-2-3. A tapasztalatcsere program célja volt a tanyagondnokok ismeretének bővítése, az aktív közélet, együttműködés erősítése; a résztvevők létszáma (40 fő).

150 db egységes feliratos esőkabát készíttetése: a tanyagondnokos embléma az ismertséget, megbízhatóságot közvetíti.

A nyilvánosság biztosítása érdekében a Duna-Tisza Közi Falugondnoki Hírlevélben cikkeket jelentetünk meg a programról 800-800 példányban.

A nyilvánosság biztosítása érdekében Honlap működtetése, fenntartása: az egyesület 5 megyéjében, illetve az ország egész területén teljes körű információkat szolgáltat, s a tanya- és falugondnokságot működtető települések, falugondnokok és civil szervezeteik között fokozza a térségi együttműködést.

Irodát működtettünk a tevékenységek koordinálása (hálózatépítés, alap- és továbbképzések, szakmai találkozók, - tapasztalatcserék, Hírlevél megjelentetés, pályázatok megvalósítása stb.). Az iroda működtetése Kecskemétről, egy irodaházban bérelt irodából történt.