Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 

NCA Demokrácia- és partnerség-fejlesztési Kollégium támogatása Civil szervezetek együttműködése falugondnokos településeken NCA-DP-09-A-0002

Pályázati programunk volt: falugondnokos települési civil háló megerősítése, szakmai programok bonyolítása a partnerség és a hosszú távú együttműködés kialakítása érdekében három civil szervezettel együttműködve. A meglévő civil kapcsolatok erősítése, újak kialakítása. Együttműködőbb kapcsolat kialakítása a települési önkormányzatok és a helyi civilszervezetek között közös szakmai rendezvényekkel. Megyénként civil szakmai műhely szervezése a civil szervezetek, települési önkormányzati vezetők, falu- és tanyagondnokok között. 2010. április 15. Cibakháza, 2010. május 12. Kelebia, 2010. május 18. Nyársapát, 2010. május 26. Sándorfalva, 2010. május 27. Jászfelsőszentgyörgy voltak a rendezvények állomásai. Az önkormányzatok és a civil szervezetek kapcsolatát térképeztük fel a találkozókon, s egy-egy jó példát bemutattunk hírlevelünk civil különszámában.

A Duna-Tisza Közi Falugondnoki Hírlevél különszámát megjelentettük 700 példányban. Folyamatos civil tanácsadást szerveztünk a partnerek segítségével.