Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 
2019. július 26.

Tanyagondnoki Találkozó Bordányban!

Június 26-án gyönyörű nyári napsütéses napra ébredtünk.  Kicsit túl meleg is volt, de ez nem szegte kedvünket, hogy ellátogassunk Bordányba! Itt zajlott le egyesületünk falugondnoki találkozója, ahová meghívást kaptak a falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések falu- és tanyagondnokai, polgármesterei, jegyzői, intézményvezetői.
A parkolóban már gyülekeztek a kollégák. Szépen sorakoztak a tanyagondnok feliratú autók és már akkor jó érzés töltött el, hisz az ismerősek voltak az arcok. Rég nem látott kollégákkal öröm a találkozás. Belépve a Művelődési Házba a regisztrációt követően finom házi krumplis pogácsát kínáltak a kávé mellé! Bent a teremben szépen megterített asztalok mellé foglaltunk helyet és megkezdődött a program!
Elsőként  az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola 3 tanulójának rövid műsorát láthattuk: a nekünk szóló vers, a szép népdalok és a felejthetetlen gordonkaszóló emlékezetes marad. Ezután Tanács Gábor polgármester úr beszélt a faluról, amit egyszerűen a Homokhátság szívének nevezett. A homokon a sok dolgos kéz nyomán ízletes gyümölcsök és zöldségek teremnek.  A helyben működő Szociális Szövetkezet is ezekből a gyümölcsökből és zöldségekből készített egyedi termékeket, amiket természetesen meg is kóstolhattunk és még útravalót is kaptunk belőlük.
Ezt követően a három tanyagondnok név szerint: Kálmán Gábor, Kovács Tari Barbara és Vas Róbert Jánosné bemutatkozása következett, ami nagyon élvezetes volt mind a szóban elhangzottak mind a képekben és filmen prezentált bemutatkozók. Elképesztően sokrétű és változatos munkát végzünk mindannyian, amit csak szívvel-lélekkel lehet végezni.
A szünetet követően  Matolcsi  Papp Zoltán falugondnoki módszertani munkatárs tartott előadást  az uniós adatvédelmi törvényről az úgynevezett  GDPR-ról,  annak falu-  és tanyagondnoki vonatkozásairól. Ezt követően Farkasné Lippai Ágota, az Integrált Szociális és Egészségügyi Központ intézményvezetője  mutatta be sokrétű munkájukat. Külön örömmel jelentette be, hogy az intézmény megkapta a „Családbarát munkahely” kitüntető címet.
A rendezvény lezárásaként a Borostyán népdalkör előadásában hallhattunk délalföldi  és székelyföldi katonadalokat.
A pazar ebéd elfogyasztása után még várt ránk egy program.  Nevezetesen a Kisapáti család veterán autókból álló magángyűjteményét nézhettük meg.  Az autógyártás kezdetétől láthattunk csodákat  a különleges gyűjteményben. Kár lett volna kihagyni ezt a programot!
Köszönjük a hibátlan szervezést, és a vendéglátást,  a sok munkát a Bordányiaknak.