Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 
2017. június 21.

www.promenad.hu

Czabarka János | 2017-06-22 14:28:34
„Falugondnokok négy keréken” 2017

Kiskunhalas adott otthont a hetedik alkalommal megrendezett vetélkedőnek.
A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. június 21-én rendezte meg Kiskunhalason a Tisztiklubban a „Falugondnokok négy keréken” elnevezésű regionális vetélkedőt a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének tagjai számára.
 
A verseny célja az volt, hogy a közlekedési szabályokat már jól ismerő, rendszeresen gépjárművel közlekedők számára egy magasabb szintű megmérettetés lehetőséget teremtsenek meg.

Továbbá az is cél volt, hogy a szervezők olyan ismeretanyagot adjanak át, amely a versenyzők hasznára lehet a helyes és jogkövető közlekedési magatartás kialakításában.

A versenyre három fős csapatok nevezhettek, a rendezvény napjára tíz csapat érkezett. A csapat mindhárom tagja elméleti KRESZ tesztlapot töltött ki, majd a csapatból egy fő személygépkocsival vizsgabiztos jelenlétében a forgalomban közlekedett, majd a csapat tagjai kerékpárral közlekedve, ügyességi akadálypályán bizonyították rátermettségüket. A csapat  ittasságot szimuláló szemüvegben is feladatot hajtott végre. A versenyzőknek továbbá számot kellett adni elsősegély-nyújtási ismeretekből, játékos módon ellenőrizték közúti jelzőtáblákkal kapcsolatos ismeretüket, közlekedésbiztonsággal összefüggő tudásukat is.

Az első helyen Valkai Zsolt szanki, Andrási János kistormási és Cserti János mohácsi lakosok végeztek.

Az egész napos vetélkedőn a csapatok értékes tárgyjutalmakat és különdíjakat kaptak, továbbá valamennyi résztvevő hasznos ismeretekkel gazdagodott.
 
Forrás:police.hu