Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 
2016. június 21.

http://www.police.hu/

„FALUGONDNOKOK NÉGY KERÉKEN”

A vetélkedő az idei évben immár hetedik alkalommal került megrendezésre, amelynek 2016. június 21-én Kiskunhalas adott otthont. otthont.
 
A A Falugondnokok Duna-Tisza közi Egyesülete a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával és a helyi rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve 2016. június 21-én „Falugondnokok négy keréken” címmel vetélkedőt rendeztek Kiskunhalason, amelyet dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes nyitott meg.
 
A helyi rendőrkapitányság megbízott vezetője beszédében a bűn - és balesetmegelőzés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta továbbá, hogy a kiskunhalasi rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a külterületen élők szubjektív közbiztonságérzetének fokozására. A tanyagondnokok azon szakemberek közé tartoznak, akik az ilyen területeken élőknek a hétköznapokban is tudnak a bűn- és balesetmegelőzés terén hasznos információkat nyújtani.
 
A versenyen Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyéből érkezett tanya- és falugondnokok vettek részt, akik háromfős csapatokat alkotva különböző elméleti, ügyességi és vezetéstechnikai feladatokat oldottak meg. A kijelölt versenyzőknek Kiskunhalas belvárosában részt kellett venniük a közúti forgalomban egy vizsgabiztos felügyelete mellett, aki pontozta a teljesítményüket.
 
A résztvevőknek egy több mint 100 bójából álló kerékpáros ügyességi pályát is teljesíteniük kellett. A tanya- és falugondnokok ezen túl KRESZ és egészségügyi tesztlapokat töltöttek ki, valamint az újraélesztés terén is számot adtak tudásukról.
 
A vetélkedőn résztvevő 36 versenyző a rendezvényt követően közösen ellátogatott a Kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeumba.
 
A verseny végeredménye:
 
I. helyezett csapat: Varga Pál (Orosháza), Rácz Zoltán (Makó), Bíró Zoltán (Kelebia)
 
II. helyezett csapat: Kammerer József (Kiskunhalas), Horváth István (Kunfehértó), Tóth László (Pirtó)
 
III. helyezett csapat: Lendvai Katalin (Iszkaszentgyörgy), Debrei Zsolt (Nógrádmarcal), Máté Ferenc (Lakitelek)
 
Az egész napos vetélkedőn a helyezett csapatok értékes tárgyjutalmakat kaptak, továbbá valamennyi résztvevő hasznos ismeretekkel gazdagodott.