Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
 

Igényfelmérés

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Dél-Alföldi térségi irodavezetője az alábbi szabadon választható szakmai tanfolyamot ajánlotta ki Egyesületünknek megszervezésére:

A továbbképzés címe: A reziliencia erősítésének, a coping technikák fejlesztésének és a rekreáció biztosításának jelentősége a segítő munkában különösen a válsághelyzetek kezelése során
A továbbképzés azonosítója: REZ
A továbbképzés óraszáma: 24 óra, három egymást követő napon bentlakással (1. nap: 9 óra, 2. nap: 10 óra, 3. nap: 5 óra)
A továbbképzés típusa: választható továbbképzés
A továbbképzés pontértéke: 32 pont
A továbbképzés helyszíne: egyeztetés alatt (az egyik lehetséges helyszín: Grand Hotel Glorius, Makó)
A továbbképzés időpontja: 2022. szeptember 5 – október 31. időszak alatt három egymást követő munkanap
A továbbképzés alapvető célkitűzése, hogy enyhítse és felhasználja a COVID-19 járványhelyzet okozta elhúzódó és extrém stressz hatásait, hozzájáruljon a személyes gondoskodást végző személyek mentálhigiénés állapotának javításához, egészségpszichológiai szemléletének erősítéséhez azáltal, hogy elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a testi és érzelmi feszültségszabályozás, stressz-kezelés technikáinak elsajátításához és mindezt külső helyszínen, stressz-mentesítő rekreációval támogatja. További célkitűzés a kiégés és fásultság kialakulásának megelőzése, kezelése.

A résztvevő által fizetendő részvételi díj: 190.703,- + Áfa, de az EFOP 3.8.2-16-2016-00001 és VEKOP 7.5.1-16-2016-00001 azonosítószámú. Szociális humán erőforrás fejlesztése című kiemelt projektek keretében térítésmentes.

A részvételi létszám: 25 fő. Amennyiben elegendő visszajelzést kapunk, akkor megkezdjük a képzés szervezését. Szerintünk ez egy remek alkalom a csapatépítésre!

A képzés iránti igényt az info@falugondnoksag.hu e-mail címen kell jelezni a résztvevő nevének és TAJ számának megküldésével. Határidő: 2022. augusztus 5.

--------------------------------------------------------------------------------------

Meghívó Családi napra 2022 

Egyesületünk CSALÁDI NAPOT szervez 2022. augusztus 6-án szombaton a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon a Bűbáj Élménybirtokon (6783 Ásotthalom, Bűbáj Élménybirtok, Béke u. 14. a Polgármesteri Hivatal mögött), melyre mindenkit szeretettel várunk. 

A Családi Napot Ásotthalom Nagyközség Önkormányzata segíti; a fő szervező ebben az évben Bálint László tanyagondnokok: Bálint László (20/512-5464) és az ásotthalmi aktív és nyugdíjas tanyagondnokok.

Érkezés reggel 8 órától folyamatosan. Ki-ki addig marad délután, amíg kedve tartja. Strandolásra is van lehetőség.

A programban szerepel:  

- Reggeli: mangalica és libazsíros házi kenyér, hagyma, uborka, paprika, paradicsom 
- Egész nap szabadtéri sütés-főzés: lángos, palacsinta, saslik …
- Vidám családi vetélkedő
- Polgármesteri Köszöntő
- Ebéd: kecske-, birka-, kakas és csülökpörkölt, lecsó, ludaskása, töltött káposzta, halászlé, … 
- Pihenés, fürdés
 -Meglepetések

A programra várjuk a falu- és tanyagondnokokat családjukkal, barátaikkal valamint a Kishegyesi Női Fórum Egyesület tagjait. A részvétel ingyenes. Az ételek költségét az Egyesületi kasszából és önkéntes felajánlásokból biztosítjuk. 

Kérem, hogy mindenki hozzon magával:

- tányért, poharat, evőeszközt és innivalót (sört, bort, üdítőt) saját részére,
- édes-, sós süteményeket a közösbe, hogy mindenkit körbe tudjunk kínálni,
- a családi vetélkedő díjazására egy-egy kis meglepetést családonként. (Ez bármi lehet, ami eszetekbe jut a befőttől a söprűig, a kiskanáltól a fakanálig, a gumibékától a kalapácsig. Nem muszáj érte boltba menni! Ezeket az ajándékokat a játékban résztvevők a családi vetélkedőn meg is kapják.)

Szeretettel várunk mindenkit!

A visszajelentkezéseket legkésőbb július 26-ig várjuk e-mailben, vagy telefonon 76/507-543. 

Amennyiben Ásotthalmon szeretnél aludni, keresd telefonon Bálint László (20/512-5464).

--------------------------------------------------------------------------------------

Figyelem! 

Módosításra került a falugondnoki és tanyagondnoki tevékenységnapló. A tevékenységnapló 9. pontja tartalmazza, hogy mikor lehet eltérni az aláírástól. (Eddig fenntartói döntés esetén minden tevékenység nyújtása során el lehetett tekinteni az ellátotti aláírástól.)

Megjelent a „Segédlet a falugondnoki és tanyagondnoki szolgálatok indításához és működéséhez” című szakmai anyag.
 
A dokumentumok letölthetök:  Link

--------------------------------------------------------------------------------------TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01432-„Biztonság, Egészség, Közösség”