Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
2006     2007     2008     2009     2010     2011     2012     2013     2014     2015     2016     2017

Családi nap 2020

Egyesületünk Családi napot szervez 2020. augusztus 1-jén, szombaton a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken, a strand melletti területen (A strand melletti helyünk az autós kempinggel szemben közvetlenül a strand melletti út végén található), melyre mindenkit szeretettel várunk. (A Családi naphoz közúton a 44. útról a Lakitelek-Kapásfalu; vagy Lakitelek-Tőserdő lejárónál kell lemenni. az Árpádszállási vasúti megállóhoz közel található.) ...

ÚJABB KÉRDŐÍV!!!

Kedves Kollégák!

Felmérés készül a veszélyhelyzetet megelőző időszakban és a veszélyhelyzet alatt végzett tevékenységek és feladatok kapcsán felmerült nehézségekről. Alább olvashatjátok az ezzel kapcsolatos teendőket.
A kérdőív linkje a levél alján található, külön falugondnokoknak és külön tanyagondnokoknak, csak néhány perc a kitöltés. Figyelem: a határidő rövid, június 22., hétfő!

Országos felmérés a koronavírus fertőzés okozta helyzetről.

Tisztelt Fenntartó!

A koronavírus fertőzés okozta pandémiás helyzet az elmúlt hónapokban fokozott kihívások elé állította a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátást biztosító szervezeteket. A veszélyhelyzet elrendelését követően számos rendelkezés születetett, amelyek arra irányultak, hogy a fertőzés kialakulásnak kockázatát minimalizálják, kiemelt figyelemmel az ellátások igénybe vevőire...

A 2020. május 23-ra tervezett Kishegyesi kirándulásunk elmarad, a COVID 19 járvány, valamint a határok átlépésének bizonytalansága miatt.
A kirándulásunk várhatóan ősszel tud megvalósulni, amiről tájékoztatni fogunk Titeket.

A Csongrád Megyei Közgyűlés felajánlásából védő eszközökhöz jutottak a Csongrád megyei kollégák.  Az eszközök átvételéről szóló kishír a Hír Tv-  április 22-i 10.00 órai híradójában jelent meg (5:48-7:48 időköznél látható), melyet az alábbi linken tekinthettek meg.

 
Link

Jó a rosszban
 
Tab polgármestere a hírek szerint nem érti, miért okoz gondot más településeken a járvány miatti fokozott ellátási igény. Hiszen ott a falugondnok, aki eddig is mindent megoldott. A több évtizedes megszokás elfeledtette vele, hogy nagyobb településeken bizony nem szoktak hozzá a személyes gondoskodáshoz.

Módosult az 1/2000 (I. 7.) SZCSM rendelet

2020. február 09. napon hatályba lépett a módosított, a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről  szóló 1/2000. (I. 7. ) SZCSM rendelet.

Meghívó

Tisztelettel meghívunk és várunk Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből minden falu- és tanyagondnokot 2020. március 5-én csütörtökön Szentkirályra a Művelődési Házba (6031 Szentkirály, Kossuth Lajos u. 16.) a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének éves közgyűlésére.

Jelentkezés munkakörhöz kötött továbbképzésre

A falu- és tanyagondnoki szolgálatot fenntartók az alábbi e-mail címeken tudják képzési igényüket, részvételi szándékukat jelezni a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság regionális irodái felé:

Munkakörhöz kötött továbbképzések indulnak!

Reszletek a cikkben...

Pest megyei falu- és tanyagondnokok, valamint  a szolgálatot fenntartók figyelmébe!

Sikerült fölvenni a kapcsolatot a Közép-Magyarországi régióban a továbbképzéseket szervező regionális irodával. Az alábbi információt Szabó Márta egyedi képzésszervezési alprojektvezetőtől kaptuk...

Szakmai tanácskozás

2019. december 2-3-4-én (hétfő – kedd – szerda) tarjuk a „Falugondnokok kulcsszerepben” szakmai tanácskozást a szentkirályi Tóth Tanyán.
A szakmai tanácskozásra jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap megküldésével (
info@falugondnoksag.hu) lehet.

Jelentkezési határidő: 2019. november 10.

Meghívó

A falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármestereit, falu- és tanyagondnokait, jegyzőit, intézményvezetőit tisztelettel meghívjuk és elvárjuk a Mórahalmon megrendezésre kerülő tanyagondnoki konferenciára 2019 november 5-én kedden 10 órára az Aranyszöm Rendezvényházba (Röszkei út 1.)...

„Falu-és tanyagondnoki szolgálat támogatása”

2019. augusztus 2-án kiírásra került a Magyar Falu Program keretében a „Falu-és tanyagondnoki szolgálat támogatása” című alprogram (a kiírás kódszáma: MFP-TFB/2019).
Pályázatot nyújthatnak be azon települési önkormányzatok, ahol az állandó lakosságszám 5000 fő, vagy ez alatti; továbbá a helyi önkormányzatok társulása esetén azok a társulások, amelyek 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakosságszámú tagtelepülésen, vagy tagtelepüléseken látják el a falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgálat feladatait, vagy vállalják ezen feladatok ellátását. ...

INDUL A TOVÁBBKÉPZÉS
 
2019. 10.15-16 és 2019.10.29-30-a között Kecskeméten megvalósuló, „Egyes ellátotti célcsoportok (pszichiátriai és szenvedélybetegek, fogyatékos személyek) sajátosságainak ismerete, öngyilkosság prevenció, krízisintervenció" című 40 órás, 34 pontos, térítésmentes, munkakörhöz kötött továbbképzés minden nap reggel 9 órától kezdődik egyesületünk irodájában (6000 Kecskemét, Irinyi u. 17.).

A Hajdú-Bihar megyei látóutunk programja kialakult:

Indulás október 25-én 1/2 7-kor Kecskeméten a kisTESCO parkolójából.

október 25.
Kecskemét - Tiszató ökocentrum (Poroszló)
Hajdúnánás
Hajdúszoboszló Hotel kristály Bányász u. 35. (szállás)...

Meghívó

Szeretettel hívjuk és várjuk az EFOP-5.2.2-17-2017-00004 „Falugondnokság határok nélkül” című pályázat keretében 2019. október 3-4-re Velencére, a Hotel Juventus Szállodába (2481 Velence Kis köz 6.)...

Munkakőrhöz kötött továbbképzés

A hét elején minden fenntartót értesített az EFOP-3.8.2-16-2016-00001 térségi iroda munkatársa, hogy lehet jelentkezni az EFOP 3.8.2 „Szociális humán erőforrás fejlesztése" című projekt keretein belül ősszel megvalósításra kerülő munkakőrhöz kötött továbbképzésekre...

Családi nap 2019

Egyesületünk CSALÁDI NAPOT  szervez 2019. augusztus 3-án szombaton a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken a kempingben (Zalán u. 2.), melyre mindenkit szeretettel várunk. (A kempinghez közúton a 44. útról a Lakitelek-Kapásfalu; vagy Lakitelek-Tőserdő lejárónál kell lemenni. A Kemping a stranddal szemben az Árpád szállási vasúti megállóhoz közel található.) 

Továbbképzési kötelezettség

2018. július 1-től módosult a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról szóló 9/2000. (VIII. 4.) SZCSM rendelet, ami a falu- és tanyagondnokok továbbképzési kötelezettségének teljesítésével kapcsolatos tudnivalókat szabályozza.
A legfontosabb, falu- és tanyagondnokokat (és fenntartóikat) érintő változások...

Kiegészítő normatíva

2019. május 27-én megjelent a 123/2019. (V.27.) Kormány rendelet az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok állami támogatásáról szóló 489/2013. (XII. 18.) Korm. rendelet módosításáról, valamint a Magyar Falu Program keretében a falugondnoki szolgálatok országos bővítéséhez szükséges intézkedésekről, valamint a falu- és tanyagondnoki szolgálatok 2019. évi többlettámogatásáról szóló 1294/2019. (V. 27.) Korm. határozat a Magyar Közlöny 89. számában.

Díjat kapott a tiszakürti tanyagondnok
Joó Zsuzsa zsuzsanna.joo@mediaworks.hu
 
Egy tiszakürt-bogarasi tanyagondnok, Mojzinger Ildikó is megkapta idén a Kemény Bertalan falufejlesztési díjat. Ez az elismerés két olyan személynek jár, aki falugondnoki feladatát kiemelkedő színvonalon végzi. Az országban több mint ezer falugondnokság működik.
Kacskaringós életutat járt be a tiszakürti Mojzinger Ildikó, míg rátalált arra a szakmára, mely szívéhez a legközelebb áll. Évekkel ezelőtt egy helyi palackozóüzemben dolgozott telepvezetőként. Amikor a cég megszűnt, a tanyán élő Ildikó állattartásba kezdett....

Meghívó
 
A falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármestereit, falu- és tanyagondnokait, jegyzőit, intézményvezetőit tisztelettel meghívjuk és elvárjuk a Bordányban megrendezésre kerülő falugondnoki találkozóra 2019. június 26-án szerdán 10 órára az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtárba (Park tér 1.)...

Kishegyes

Szombaton, május 25-én Kishegyesre látogatunk. Találkozás a Kelebiai Önkormányzat udvarában ½ 8-kor.
Három autóval megyünk Kishegyesre ¾ 8-kor.
Egész napos program Kishegyesen a Női Fórum Egyesület szervezésében.
Visszaérkezés késő délután Kelebiára, s onnan haza...

Meghívó

A falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármestereit, falu- és tanyagondnokait, jegyzőit, intézményvezetőit tisztelettel meghívjuk és elvárjuk a Petőfiszálláson megrendezésre kerülő falugondnoki találkozóra 2019. május 16-án csütörtökön 10 órára Pálosszentkútra (Tanya 473.). (térkép)

Továbbképzési kötelezettség

2018. július 1-től módosult a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról szóló 9/2000. (VIII. 4.) SZCSM rendelet, ami a falu- és tanyagondnokok továbbképzési kötelezettségének teljesítésével kapcsolatos tudnivalókat szabályozza...

Látóút Nógrád megyébe

március 29. péntek:
Indulás 7 órakor Kecskemétről a kis-TESCO parkolójából (Izsáki út 12/B) a Terjéki Tours autóbuszával...

Kedves Falu- és Tanyagondnokok!
Kedves falu-, tanyagondnoki szolgálatot fenntartó szervezetek!
 
A Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete, mint főpályázó, és a Falugondnokok Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, mint konzorciumi partner által bonyolított EFOP-5.2.2-2017-00004-es azonosító számú, „Falugondnokság határok nélkül – A falugondnoki szolgáltatás megújításának lehetőségei hálózati együttműködések által” elnevezésű pályázat keretében, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet(1) közreműködésével  kutatást végzünk a falu- és tanyagondnoki szolgálatok működésének tárgyában.
A kutatás célja, hogy a hazai, és külhoni (Erdély, Vajdaság) jó gyakorlatok feltárásával és adaptálásával javuljon a hazai falu- és tanyagondnoki szolgálatok hatékonysága...

Meghívó szakmai műhelyre

Szeretettel hívjuk és várjuk az EFOP-5.2.2-17-2017-00004 „Falugondnokság határok nélkül – A falugondnoki szolgáltatás megújításának lehetőségei hálózati együttműködések által” című pályázat keretében 2019. március 7-én csütörtökön 10 órától  Kelebiára az Agrárkereskedelmi Központba  (6423 Kelebia, József Attila utca 79.)

„Kitekintés a Kárpát medencébe: Szerbia, Románia” – szakmai műhelyre.

Meghívó

Tisztelettel meghívunk és várunk Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből minden falu- és tanyagondnokot 2019. február 28-án csütörtökön Szentkirályra a Művelődési Házba  (6031 Szentkirály, Kossuth Lajos u. 16.) a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének éves közgyűlésére...

MEGHÍVÓ

A falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármestereit, falu- és tanyagondnokait, jegyzőit, intézményvezetőit tisztelettel meghívjuk és elvárjuk Zákányszéken a Homokháti Szociális Központ éttermében (Zákányszék, Lengyel tér 1.) megrendezésre kerülő falugondnoki találkozóra 2018. november 22-én csütörtökön 10 órára.

Látóút program:
Baranya megyébe látogatunk október 19-20-21-én.

Indulás Kecskemétről a kis TESCO parkolóból (6000 Kecskemét, Izsáki 12/b)  lesz reggel 6,30 órakor  (Az autókat ott lehet hagyni parkolni vasárnapig.)

Solton is föl lehet szállni a LIDL parkolójában ¼ 8-kor, de kérem jelezni az irodában, ha vaki ott akar fölszállni...

Családi nap 2018

Egyesületünk CSALÁDI NAPOT  szervez 2018. augusztus 4-én szombaton a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken a kempingben (Zalán u. 2.), melyre mindenkit szeretettel várunk. (A kemping a stranddal szemben az Árpád szállási megállóhoz közel található.)  ...

Önkormányzatok rendkívüli pályázata

Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályától kapott tájékoztatás alapján azon önkormányzatoknak, akik a falugondnoki gépjármű cseréjének nem megfelelő időbeni bejelentéséből fakadóan visszafizetési kötelezettség került megállapításra (visszavonták a normatívát), lehetőségük van pályázatot benyújtani önkormányzati rendkívüli támogatásra az alábbiak szerint...

Meghívó

A falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármestereit, falu- és tanyagondnokait, jegyzőit, intézményvezetőit tisztelettel meghívjuk és elvárjuk Zsanára az Ady Endre Művelődési Házban és Könyvtárban (Ady Endre u. 2.) megrendezésre kerülő falugondnoki találkozóra 2018. június 28-án csütörtökön 10 órára...

Falugondnokok Négy Keréken

A Bács- Kiskun Megyei Baleset- megelőzési Bizottság és a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete meghirdeti a „Falugondnokok Négy Keréken” elnevezésű közlekedésismereti versenyt, amely 2018. június 20-án szerdán 9.00- 16.00 óra közötti időben kerül megrendezésre Kiskunhalason...

Meghívó szakmai műhelyre

Szeretettel hívjuk és várjuk az EFOP-5.2.2-17-2017-00004 „Falugondnokság határok nélkül – A falugondnoki szolgáltatás megújításának lehetőségei hálózati együttműködések által” című pályázat keretében 2018. június 4-én hétfőn 10 órától  Szentkirályra a Művelődési Házba  (6031 Szentkirály, Kossuth Lajos u. 16.)...

Induló továbbképzések Kecskeméten

Az elkövetkezendő időszakban két minősített továbbképzés is indul az alábbiak szerint...

A látóútról….
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe látogatunk március 23-24-25-én.
Indulás Kecskemétről a TESCO parkolóból (6000 Kecskemét, Izsáki úton)  lesz reggel 6,30 órakor  (Az autókat ott lehet hagyni parkolni vasárnapig.)...

Meghívó szakmai műhelyre

Szeretettel hívjuk és várjuk az EFOP-5.2.2- 17-2017- 00004 „Falugondnokság határok nélkül – A falugondnoki szolgáltatás megújításának lehetőségei hálózati együttműködések által” című pályázat keretében 2018. március 8-án csütörtökön 10 órától Mezőhegyesre a Városháza Kozma Ferenc dísztermébe (5820 Mezőhegyes, Kozma Ferenc utca 11.)
„A Kemény Bertalan által kitalált falugondnokság, tanyagondnokság feladatai – eltérések a kezdetektől napjainkig” – szakmai műhelyre...

Meghívó Közgyűlésre

Tisztelettel meghívunk és várunk Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből minden falu- és tanyagondnokot 2018. február 22-én csütörtökön Szentkirályra a Művelődési Házba  (6031 Szentkirály, Kossuth Lajos u. 16.) a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének éves közgyűlésére...