Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete... Üdvözöljük Honlapunkon! !
2006     2007     2008     2009     2010     2011     2012     2013     2014     2015     2016     2017

Falugondnokok Négy Keréken

A Bács- Kiskun Megyei Baleset- megelőzési Bizottság és a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete meghirdeti a „Falugondnokok Négy Keréken” elnevezésű közlekedésismereti versenyt, amely 2018. június 20-án szerdán 9.00- 16.00 óra közötti időben kerül megrendezésre Kiskunhalason.

A verseny célja: a KRESZ-t már jól ismerő, rendszeresen gépjárművel közlekedő számára egy magasabb szintű megmérettetés lehetőségének megteremtése, balesetmentes közlekedésük elősegítése. A verseny célja továbbá olyan ismeretanyag átadása, mely a versenyzők hasznára lehet a helyes, és jogvédő közlekedési magatartás kialakításában.
A versenyre három fős csapatok nevezhetnek. A csapat mindhárom tagja B kategóriás elméleti KRESZ tesztlapot tölt ki, majd a csapatból 1 fő személygépkocsival, vizsgabiztos jelenlétében a forgalomban közlekedik, egy fő kerékpárral közlekedve, ügyességi akadálypályán (szlalom, rázópad, tárgyáthelyezés, lengőkapun történő áthaladás, „fésű”, sarokfordító) bizonyítja rátermettségét. A csapat további tagjai ittasságot szimuláló szemüvegben hajtanak végre versenyfeladatot. A versenyzőknek továbbá számot kell adni gépjármű-vezetéstechnikai tudásukról, valamint elsősegély-nyújtási ismeretekből is. A versenyben való részvétel feltétele az érvényes B kategóriájú vezetői engedély megléte, valamint a kerékpáros versenyzőnek a kerékpározni tudás. A vezetői engedélyt a verseny alatt a forgalomban közlekedő versenyzőnek magánál kell tartania, továbbá a versenyzőnek a vezetés megkezdése előtt alkoholszondás vizsgálatnak vetjük alá.
A verseny díjazása: összesített elméleti, és gyakorlati eredmények alapján az 1-2-3. helyezett csapat minden tagja tárgyjutalomban részesül, valamint az egyéni legjobbak különdíjban.

A versenyre nevezni lehet 2018. június 4-ig.